top of page

Tidsrejse er for alle!

Oplev middelalderen helt tæt på!

Middelaldercentrets skoletjeneste tilbyder forløb for børnehaver, institutioner og alle klassetrin i folkeskolen. Vores undervisningsforløb er tilrettelagt og opbygget omkring den nye skolereforms retningslinjer og inddrager Fælles Mål, pædagogiske læreplaner, og alle vores undervisningsforløb tilgodeser kravet om “den åbne skole”.

 

Flere af vores forløb er tværfaglige og kan således dække et bredt område af undervisning. Vi er ligeledes villige til at tilrettelægge forløb eller rundvisninger, så de passer til det emne, I arbejder med. Kontakt os gerne for en snak om hvilke muligheder, der er for individuelle forløb.

 

Alle skoleforløb (minus “Middelalderen på egen hånd”) bookes til minimum 15 elever og 2 lærere (gratis). Flere lærere end 2 kommer med til gruppepris (145 kr.)

 

Undervisningsforløb

Undervisningsforløbene foregår på Middelaldercentret i købstaden SundkøbingGriffenholmDen Magiske Skov og Teknologiparken.

 

Der er udarbejdet materiale til de enkelte tilbud samt lærervejledninger med forslag til undervisning før og efter et forløb på Middelaldercentret, således at forløbet bliver mere intensivt og sammenhængende med forberedelse, udførsel og afslutning. Se mere nederst på denne side samt under de forskellige forløb, hvor det er muligt at downloade PDF’erne.

 

Vores undervisningsforløb tilgodeser kravet om “den åbne skole” og flere af forløbene dækker også kravet om 45 minutters motion eller bevægelse om dagen.

 

Tidsrejser er for alle!

På Middelaldercentret oplever eleverne middelalderen helt tæt på. De kommer ud på en tidsrejse og står pludselig ansigt til ansigt med en person fra middelalderen og bliver selv inddraget og udfordret på deres viden og mod.

Vores formidlingsprincip giver en unik mulighed for fordybelse og indlevelse, og det er tilladt at se, røre, smage, dufte og prøve – eleverne får middelalderen ind under huden.

 

Det er Middelaldercentrets mål at fremme og udbrede kendskab og interesse for historien gennem scenarier, der sætter eleven i forbindelse med alle kroppens sanser og aktiverer en nysgerrighed for læring og samfundsforståelse.

 

Et besøg hos Middelaldercentrets skoletjeneste styrker elevernes historiske bevidsthed og giver dem en bedre forståelse af deres egen kultur.

Crafts_MC07.jpg

Byens
borgere

Sundkoebing_MC29.jpg

Spil og lege i middelalderen

Skov_MC.jpg

Den magiske
skov

Teknologipark_MC05.jpg

Teknologiparken
 

22 Juli 2021 (43)_edited.jpg

Middelalderen på egen hånd

Griffenholm_kulturtjenesten-1wx.jpg

Griffenholm
 

PLP_9489-2.jpg
handel og søfart i middelalderen-5.jpg
DSC02685.jpg

Oplev middelalderen på egen krop!

Praktisk info

Skoletjenesten har åbent fra 1. Maj til 30. september, inklusiv ferier og weekender.

Middelaldercentret har ligeledes åbent i skolernes efterårsferie i uge 42.

 

Undervisningsmateriale og lærervejledninger

Undervisningsmaterialet kan med fordel bruges i forbindelse med et besøg eller forløb på Middelaldercentret, men kan også sagtens stå alene og bruges i klasseværelset.

Vi anbefaler at materialet bruges før og efter et besøg på Middelaldercentret, for at binde undervisningen og besøget sammen.

 

 

Youtube

Vi har gennem tiden lavet mange forskellige småfilm om mange emner. Der er præsentationsfilm, der fortæller generelt om Middelaldercentret og middelalderen – de er gode til en introduktion før besøg hos os. Der er også film om kalkbrænding, kirkebyggeri, kanonstøbining, teknologi i middelalderen, tekstil og meget mere, som kan bruges i emnearbejde eller som forberedelse til besøg på Middelaldercentret. Se alle vores film her.

Booking og spørgsmål

Tina Scheel: tina@middelaldercentret.dk eller 54 86 19 34

bookandpen_edited.png
bottom of page