Smag på middelalderen
Målgruppe: mellemtrin (4-6. klasse)
Pris: 2.350 kr.
Hvordan smagte middelalderen egentlig? På dette skoleforløb bliver eleverne introduceret til maden i middelalderen, hvorfor man dyrkede som man dyrkede, og hvorfor vi i dag ved, det vi ved om middelaldermad. Eleverne får også mulighed for at stifte bekendskab med en vigtig evne i middelalderen (og i dag), nemlig at kunne genkende planter. På Middelaldercentret skal eleverne deltage i dagligdagen som børn i middelalderen. De skal måske hjælpe med at luge, hugge brænde og pigerne skal selvfølgelig sørge for, at der er mad til de hårdtarbejdende drenge. For I middelalderen var der meget større forskel på kønnene end der er i dag.
Før skoleforløbet får I tilsendt undervisningsmateriale berammet til 2-3 lektioner.
Fag: historie og madkundskab.
Fælles mål:
Kompetencemål:
Historie: kronologi og sammenhæng, historiebrug
Madkundskab: måltid og madkultur, madlavning
Færdighedsområde:
Historie: kronologi, familie og fællesskaber, livsgrundlag og produktion, samfund, historiske scenarier og historisk bevidsthed
Madkundskab: råvarerkendskab, bæredygtighed og miljø, måltidskultur
Kanonpunkt: Kalmarunionen
Praktisk information
-
Forløbet varer 3 timer og starter kl. 09:00.
-
Maks 28 elever
-
Prisen er inklusiv: entré til Middelaldercentret, skoleforløb og forberedelsesmateriale, der fremsendes efter booking.
-
Der er spisning med i forløbet, men der er ikke indlagt snack-pause, så derfor bør eleverne have spist lidt inden de kommer.
-
Forløbet foregår udenfor, så husk praktisk tøj efter årstid og vejr.
-
Tjek dagens program for yderligere aktiviteter og programpunkter.
Spørgsmål til Tina Scheel, 54 86 19 34, tina@middelaldercentret.dk