top of page

Smag på middelalderen

Målgruppe: mellemtrin (4-6. klasse)
Pris: 2.350 kr.

Hvordan smagte middelalderen egentlig? På dette skoleforløb bliver eleverne introduceret til maden i middelalderen, hvorfor man dyrkede som man dyrkede, og hvorfor vi i dag ved, det vi ved om middelaldermad. Eleverne får også mulighed for at stifte bekendskab med en vigtig evne i middelalderen (og i dag), nemlig at kunne genkende planter. På Middelaldercentret skal eleverne deltage i dagligdagen som børn i middelalderen. De skal måske hjælpe med at luge, hugge brænde og pigerne skal selvfølgelig sørge for, at der er mad til de hårdtarbejdende drenge. For I middelalderen var der meget større forskel på kønnene end der er i dag. 

Før skoleforløbet får I tilsendt undervisningsmateriale berammet til 2-3 lektioner.


Fag: historie og madkundskab.

smag_middelalderen_logo.png

Fælles mål:

Kompetencemål:

Historie: kronologi og sammenhæng, historiebrug 

Madkundskab: måltid og madkultur, madlavning

 

Færdighedsområde:

Historie: kronologi, familie og fællesskaber, livsgrundlag og produktion, samfund, historiske scenarier og historisk bevidsthed

Madkundskab: råvarerkendskab, bæredygtighed og miljø, måltidskultur

Kanonpunkt: Kalmarunionen

MC_skoleforløb -9.jpg
MC_skoleforløb -6.jpg

Praktisk information

  • Forløbet varer 3 timer og starter kl. 09:00.

  • Maks 28 elever

  • Prisen er inklusiv: entré til Middelaldercentret, skoleforløb og forberedelsesmateriale, der fremsendes efter booking.

  • Der er spisning med i forløbet, men der er ikke indlagt snack-pause, så derfor bør eleverne have spist lidt inden de kommer.

  • Forløbet foregår udenfor, så husk praktisk tøj efter årstid og vejr.

  • Tjek dagens program for yderligere aktiviteter og programpunkter.

 

Spørgsmål til Tina Scheel, 54 86 19 34, tina@middelaldercentret.dk

bottom of page