top of page

Tekstilbloggen

kvinde Risinge kirke SV.jpeg
IMG_1735.jpeg

Viden om klædedragten i middelalderen

For de, der er interesseret i tekstiler fra middelalderen, har Middelaldercentret sin helt egne tekstilblog, hvor der skrives om forskellige former for tekstil og beklædning. Her gennemgås alt fra lapning af tøj til hvordan man bærer sit forklæde.

 

På Middelaldercentret er alting lavet ud fra den viden, vi har om et givent emne. Ny forskning bringer ny viden og denne formidles ud via forskellige kanaler, blandt andet tekstilbloggen.

Middelaldercentret har et krav om høj standard til blandt andet dragter og der tillades ikke ting eller tøj på feltet, der ikke er autentiske og godkendt fra ledelsen. Dette for at de besøgende skal få så autentisk en oplevelse som muligt. Det interessante er, at som vi får ny viden ændrer tingene sig, også dragterne. Samtidig følger vi kalenderen, blot 610 år forskudt, så der er også en udvikling i modebilledet, der kommer til udtryk ganske stille – som det også var tilfældet i middelalderen.

 

Der kan ses forskel på høj og lav, rig og fattig, og hvor de fine damer viser den nyeste mode og de fineste stoffer, har de fattige en mere ensformig klædedragt, men som ikke er mindre interessant. Lapninger og omsyninger var en del af livet, og dette er ligeledes et interessant fokus område.

 

En blog fyldt med inspiration og viden om middelalderens tekstiler:

bottom of page